Zesde editie WelSlagen van start!

15 februari 2016

Samen met diverse partners in de regio West-Brabant geeft Calibris Advies vorm aan WelSlagen door de werving en selectie, persoonlijkheids- en capaciteitstesten, onderwijsprogramma en investeringen op en met elkaar af te stemmen. De zorgorganisaties staan gerant voor een leerbaan. Zij hebben dit jaar maar liefst 25 leerbanen beschikbaar gesteld waarvan 13 plaatsen ingevuld zijn.

De doelgroep is divers. Een Poolse immigrante die haar geboorteland inruilt voor Nederland,  een uit de kluit gewassen jongeman waarvan zijn accent verraad dat hij geboren en getogen is in Zorgstad Roosendaal, een dame van middelbare leeftijd die door haar dochter (zelf deelneemster)  is gestimuleerd om zich aan te melden voor WelSlagen, een jonge alleenstaande moeder met drie kinderen. Ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze willen van betekenis zijn voor de maatschappij en hebben affiniteit met de Zorg.

Dit duurzame instroomproject maakt zichtbaar wat in eerste instantie aan het oog wordt onttrokken en dat is potentie en ambitie bij mensen die nu aan de zijlijn staan. Zij zijn op zoek naar een professionele carrière binnen de Zorg en groeien met een steuntje in de rug uit naar een volwaardige beroep als Verzorgende IG of Medewerker Maatschappelijke Zorg. 

Voor deze zesde editie zijn 13 vrouwelijke kandidaten geselecteerd. De eerste uitdagende hobbel hebben zij met vlag en wimpel doorstaan. Het rendement van WelSlagen ligt hoog en ons streven is dat alle 13 kandidaten, na het toeleidingstraject van 20 weken, het startbewijs zullen behalen en hun BBL contract in ontvangst kunnen nemen. De kandidaten zijn enthousiast, gemotiveerd en bereid om te leren. Gedurende het toeleidingstraject wordt gewerkt aan onder meer de beroepshouding, het ophogen van de kennis van de Nederlandse taal en rekenniveau, kennis van anatomie, ziektebeelden en de doelgroep. Alleen al deze schoolse en praktische ervaring is goud waard als het gaat om het leren combineren van werk, prive en school en biedt een stepping stone voor een WelgeSlaagde duurzame uitplaatsing.

Gwen Smit is als projectleider en als personal/social coach betrokken bij WelSlagen West Brabant.
Contactgegevens:  g.smit@calibrisadvies.nl  - 06-11735279