rpA wint landelijke prijs

22 maart 2013

Het regionaal platform Arbeidsmarkt (rpA) West-Brabant heeft op 21 maart in Utrecht de Innovatieprijs Stimulansz 2013 gewonnen met het Uitvoeringsprogramma West-Brabant Werkt en Pakt door!

Stimulansz organiseerde op 21 maart voor de vijfde keer de projectenparade. Deze Projectenparade is bedoeld voor bestuurders, managers en beleidsmakers die betrokken zijn bij de ontwikkelingen in het Sociaal Domein. De Innovatieprijs gaat naar de gemeente of (welzijns)organisatie die in 2012 de beste beleidsnotitie heeft geschreven op het terrein van werk, inkomen, zorg of welzijn. Het Uitvoeringsprogramma beschrijft de regionale samenwerking op het gebied van arbeidsmarktbeleid voor de jaren 2012-2015. Hoofdthema is de aanpak op de te verwachten arbeidstekorten in West-Brabant. 

Uit de 25 inzendingen heeft de jury onder voorzitterschap van René Paas (directeur Divosa) gekozen voor West-Brabant. De jury was bijzonder onder de indruk van de sterke arbeidsmarktanalyse waarin ook de economische kant is meegenomen. Ook de relatie met andere partners en in het bijzonder het onderwijs scoorde punten. Daarnaast is de tekst helder geformuleerd en innovatief, een goed voorbeeld voor andere regio’s. Dit alles maakte West-Brabant met recht de winnaar. 

Cees Meeuwis, wethouder Werk en Ondernemen van de Gemeente Breda en voorzitter van het regionaal platform Arbeidsmarktbeleid (rpA) “Ik ben er heel trots op dat het rpA in Utrecht de Innovatieprijs Stimulansz 2013 heeft gewonnen. Hieruit blijkt dat we met het Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt en pakt door! op de goede weg zitten. Dat is goed voor de regio en het is een stimulans om samen met onderwijs en het bedrijfsleven het arbeidsmarktbeleid verder uit te werken.” 

Naast West-Brabant was ook de gemeente Breda genomineerd met de beleidsnotitie Op weg naar werk waarin de re-integratie aanpak voor 2013 en 2014 wordt beschreven, met als vertrekpunt de eigen verantwoordelijkheid van burgers. 

Downloaden van het Uitvoeringsprogramma West-Brabant werkt en pakt door! kan hier.  

van links naar rechts:
Lian de Bruijn (ECABO)  stuurder regionale sectorgroep Zakelijke Dienstverlening
Gertjan Philippart (Calibris) stuurder regionale sectorgroep Zorg
Astrid Persons (RWB) projectleider West-Brabant werkt en pakt door!